Decorațiunile vintage sunt elegante, sofisticate și oferă un aer luxuriant caselor. Însă, acestea se potrivesc în doar câteva variante de amenajări, precum este stilul vintage, cel retro și cel eclectic.
În cazul în care simți că te regăsești mult în aceste tipuri de design interior, atunci acest articol este pentru tine! Citește rândurile de mai jos și află cum îți poți amenaja dormitorul cu ajutorul unor decorațiuni vintage. Ai grijă, însă, fiindcă este nevoie că în întreaga locuință să se găsească astfel de ornamente, nu doar în camera în care dormi, pentru a obține un design unitar.
Motivele pentru care să personalizezi casa cu decorațiuni vintage
Principalul beneficiu de care te poți bucura cu acest tip de ornamente este faptul că poți reîmprospăta aspectul obiectelor vechi, pentru a decora casa cu un buget restrâns.
În cazul în care nu găsești astfel de produse în casa bunicii, de exemplu, poți să mergi la târgul de vechituri. Este posibil să găsești câteva produse frumoase, care dacă sunt șlefuite, vopsite și personalizate corespunzător, pot oferi un plus de stil dormitorului matrimonial.
Poți să te orientezi către: casetofoane, pick-up-uri, oglinzi cu rame proeminente și statuete masive.
În plus, dacă alegi să te îndrepți către gama de decorațiuni vintage, află că acestea au capacitatea de a adaugă un plus de stil și de eleganță tuturor camerelor. Datorită detaliilor rafinate pe care le prezintă, acestea transformă rapid aspectul încăperilor. Altfel spus, cu doar două sau trei astfel de ornamente reușești să personalizezi într-un mod special dormitorul. Nu este nevoie să exagerezi cu decorul, fiindcă acesta este recomandat să fie unul cât mai simplu, dar și de impact.
De asemenea, gama de decorațiuni vintage poate fi amplasată atât în interiorul locuinței, cât și în afara acesteia. Dacă locuiești la casă și beneficiezi de o curte spațioasă sau de o terasă mică, poți să o înfrumusețezi cu ajutorul acestui tip de obiecte.
Idei de decorațiuni vintage handmade
În cazul în care nu găsești astfel de ornamente în locuințele străbunilor sau la târgul de vechituri și nu dorești să cheltui sume importante pe modelele din comerț, poți să te orientezi către varianta de obiecte handmade, care să te ducă cu gândul la design-ul anilor trecuți.
Exista multe idei de decorațiuni de inspirație vintage care pot fi făcute pe cont propriu într-un mod ușor și cu puține accesorii. Ai nevoie doar de puțin timp la dispoziție, pentru a concepe cele mai frumoase ornamente cu care să-ți decorezi spațiul în care dormi.
La EuroArtOnline găsești o multitudine de produse care te pot ajuta în acest sens. Trebuie doar să verifici oferta și să alegi toate obiectele necesare cu care poți crea alături de familie câteva produse de impact.
Iată ce poți face:
- Cufăr în degrade
În stilul vintage sunt apreciate și iubite cuferele în care pot fi depozitate bijuterii, pături, eșarfe, cărți sau CD-uri, în funcție de mărimea acestora.
Pentru a obține un astfel de ornament, alege unul dintre aceste cufere din lemn cu spații de depozitare sau fără. Apoi, pictează-l în două nuanțe diferite, care să se îmbine armonios. Poți sa alegi, de exemplu, gri și alb sau orice alte nuanțe preferate ori care se potrivesc cu restul obiectelor din încăpere.
Regula de bază este să oferi o bază cufărului cu una dintre aceste două nuanțe, după care să treci pe deasupra, cu ajutorul pensulei, cu cealaltă culoare, însă într-un mod delicat.
La final, așază ornamentul pe noptieră sau pe consola TV.
- Oglindă aurie
În dormitorul matrimonial se găsește o măsuță de toaletă, care nu dispune de o oglindă? Ca să rezolvi această problemă și ca să oferi dormitorului cât mai mult din aerul boem specific stilului vintage, cumpără o oglindă mică cu picior pe care să o vopsești într-o nuanță de auriu.
Auriu, argintiu și arămiu sunt trei din cele mai folosite culori în stilul de design vintage, așa că poți să le folosești cu încredere la mai multe tipuri de decorațiuni vintage handmade.
- Vaze florale
În cazul în care consideri că polițele au nevoie de un plus de creativitate, poți cumpăra câteva suporturi de pixuri în care să adaugi fire scurte de stuf sau de spic. În acest fel, obții vaze de dimensiuni reduse, ideale pentru a fi grupate pe rafturi sau pentru fi așezate în mod răsfirat în toată camera.
Pentru a le oferi un design vintage, este indicat să încerci să pictezi pe întreaga suprafață a acestora mai multe flori în nuanțe distincte. În acest tip de amenajare se poartă imprimeurile florale, indiferent că este vorba despre țesături sau despre alte obiecte ce oferă viață casei.
- Platou pentru bijuterii
Ce spui dacă transformi un platou din lemn într-un suport de bijuterii cu imprimeu de zebră? Stilul vintage adoră animal print-urile, așa că aceasta poate fi o idee bună prin care să incluzi și această caracteristică în design-ul dormitorului tău.
Trebuie doar să comanzi un astfel de platou și să achiziționezi două tuburi de vopsea: unul negru și unul alb. Cu ajutorul unor pensule subțiri, începe prin a trasa dungi cu aceste două culori, în mod alternativ.
La final, așază toate accesoriile pe care le deții în spațiile adânci ale platoului și pune ornamentul conceput pe măsuța de toaletă, alături de celelalte decorațiuni vintage, precum este oglindă și una dintre vazele realizate anterior.
În concluzie, stilul vintage nu se potrivește tuturor persoanelor. Acesta este ideal pentru proprietarii de case care au un simț estetic și creativ bine dezvoltat, care nu ezită să iasă din tipare și care adoră cultura, obiceiurile și moda anilor trecuți.
Este un stil de design care poate fi implementat mult mai greu față de alte tipuri de amenajări, precum este cel minimalist, care este simplist și lipsit de detalii. Însă, cu puțin interes și cu mai multe cunoștințe acumulate atât de pe internet, din cărți, cât și de la designeri de interior cu experiență, poate fi pus în aplicare într-un mod rapid și perfect.
Îți urăm multă baftă și dibăcitate, pentru a realiza decorațiuni vintage de efect și o locuință cu cât mai multă energie pozitivă, care să te încarce în toate momentele petrecute acasă!